onsdag 27 oktober 2021 09:00

Fredrik Paulún

Hållbarhet och hälsa – Från ekologisk föda till Food Tech

Fredrik Paulún är Sveriges mest kända näringsfysiolog och en av landets mest meriterade föreläsare inom kost och hälsa. Han citeras regelbundet i media och medverkar i radio, TV och podcasts. Han driver även Näringspodden tillsammans med sin kollega Martin Brunnberg. Fredrik har hållit ca 2000 föreläsningar sedan 90-talets mitt och det som kännetecknar dem är att Fredrik alltid är uppdaterad med de senaste rönen, och aldrig använder några pekpinnar. Han lyfter hellre in vad man bör göra än tvärtom. Hållbarhet och hälsa är inga motsatser, tvärtom blir maten ofta nyttigare när den produceras på ett miljövänligt sätt. Fredrik Paulún förklarar dessa samband på ett vetenskapligt och lättbegripligt vis. Föreläsningen kommer bland annat att handla om: Är ekologiska livsmedel nyttigare än andra? Nyttan med närproducerat både för miljö och hälsa Kan food tech som t ex vertikala odlingar ersätta traditionellt jordbruk? Nya hälsosamma råvaror vi kan utveckla tack vare food tech Så kan produktionen av kött gynna både miljö och hälsa